Waarom de FAA Air Academy ?

Wat is de FAA Air Academy?

Wij zijn een vliegschool met als thuisbasis de luchthaven van Antwerpen (Antwerp Airport – ANT – EBAW).

Begeleiden met het behalen en hernieuwen van uw FAA License

Als gedreven luchtvaart enthousiastelingen hebben wij het doel om mensen die werden gebeten door de bekende vliegmicrobe, te begeleiden in het behalen en hernieuwen van hun Amerikaanse vliegvergunning, ook wel FAA License genoemd (de FAA, of de Federal Aviation Administration, is het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten).

Onze opleidingen zijn tweeledig: theorie en praktijk

Als u nog geen FAA licentie heeft, dient u eerst uw theoretisch examen af te leggen, en daarna het praktijkexamen.

Theorie organiseren wij zowel in één op één sessies als in groepsessies.

Praktijk geven we ofwel in uw eigen vliegtuig, ofwel in de Cirrus 20.
Onze lessen kunnen wij zowel in cockpits uitgerust met analoge ’six-pack’ steam gates als met hypermoderne glass-cockpit instrumenten geven. Zolang ú zich maar op uw gemak voelt in uw vertrouwde vliegomgeving, want dat vinden wij erg belangrijk.

Basistraining op moderne flight simulator

Voor elke IFR opleiding geloven wij steevast in een basisstart van een 5-tal uren op onze state of the art AATD/FAA-EASA approved flight simulator, om daarna verder te evolueren naar uw eigen cockpit, analoog of EFIS. Zo bereiden wij u voor op, en maken wij u vertrouwd met onaangekondigde ‘black screen’ pannes, waardoor deze pannes u in de toekomst zo goed als nooit zullen verrassen.

Waarom een FAA License in Europa?

Waarom een Amerikaanse vergunning behalen om in Europa te vliegen?
Omdat de theorie van de Amerikaanse vergunningen véél directer en veel meer praktijkgericht is opgesteld, valt deze daardoor voor velen onder ons een stuk gemakkelijker te studeren.

Leuke en interactieve apps om de FAA theorie te studeren

Er zijn tal van apps die het leuk en interactief maken om de FAA theorie onder de knie te krijgen. En uiteraard willen we je daar graag actief mee begeleiden. Voor velen met een drukke baan of druk privé leven is dit de ideale oplossing om alsnog die lang beoogde droom waar te maken!

Praktische FAA vliegexamen zowel in de VS of in Europa mogelijk

Als de “Grote Dag” aanbreekt van het praktische vliegexamen, zijn er twee opties: in de VS of in Europa. In beide gevallen kunnen wij ter plaatse bijstand voorzien om je door het examen te loodsen.

Geen verrassingen

Alle details worden van tevoren duidelijk met jou overeengekomen zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Zo kan je je voor de volle 100% focussen op jouw studiemateriaal.

Maak de droom waar en wacht niet tot morgen

Kortom, als je er al lang aan denkt om “ooit” die droom waar te maken >>> contacteer ons nu en maak er werk van, je zal er geen spijt van krijgen!

Een FAA licentie in 4 stappen

Onze Standaardpakketten

Contacteer ons

voor uw FAA instrument rating voor uw FAA (biennial) Flight Review voor een safety copilot