Wie ben ik?

Joeri Broothaerts

Zweefvliegen en Europees motorvliegbrevetten

Als een echte enthousiasteling, gebeten door de beruchte vliegmicrobe, begon ik een 20-tal jaren geleden met zweefvliegen. Daarnaast was ik ook gepassioneerd door vliegsimulatoren. Na het zweefvliegen heb ik eerst mijn Europese motorvliegbrevetten behaald.

Mijn ontdekking van de FAA licentie

Al vliegend kwam ik in contact met wijlen Wim van Genk, een zeer ervaren vlieginstructeur die zich had gespecialiseerd in het behalen van de Amerikaanse FAA vlieglicentie. Na mijn eerste trip naar de Verenigde Staten had ik onmiddellijk de smaak te pakken. Al heel snel begon ik te begrijpen dat een FAA licentie wereldwijd wordt erkend en dat die onnoemelijk veel voordelen met zich meebrengt.

Naast m’n FAA CFI-I licentie ook nog ervaring blijven opdoen

Na het behalen van mijn FAA CFI-I licentie vond ik het een plezier om mijn kennis en passie door te geven aan anderen. Tegelijk ben ik ook blijven investeren in mijn eigen vliegervaring, gaande van bergvliegen, tot meerdere bushpilot courses in Afrika, tot zelfs het behalen van mijn commerciële licenties in Zuid-Amerika (Colombia en Chili).

Layback lesmethode

Vandaag sta ik een slordige 4000 uren vliegervaring verder, waaronder vele uren lesgeven, alsook enkele kortere missies met héél veel ‘workload’ in allerhande omstandigheden. Dankzij al deze ervaring ben ik geleidelijk aan een ‘layback’ manier van lesgeven beginnen toepassen, waarbij ik de ‘student-pilot’ op een hele ontspannen en ongedwongen manier het vliegen laat ontdekken en kan aanleren.

Flexibiliteit voor wie de langverwachte droom eindelijk wil waarmaken

Ik sta gekend om mijn grote flexibiliteit en speel zo in op individuen met een druk leven waarvoor les volgen op schoolbanken geen optie is, maar voor wie luchtvaart toch een centrale rol speelt en voor wie het behalen van een FAA licentie op deze flexibele manier het enige alternatief is om die langverwachte droom waar te maken.

Use it or loose it!

Mijn eigen persoonlijke passie in de luchtvaart is het instrument vliegen. Maar ook al ben je een beginnende of een ervaren piloot, onder het motto ‘use it or loose it’ verwelkom ik je met alle plezier om samen – als een team – de kennis aan te scherpen en altijd te blijven oefenen.

Tot binnenkort!

Joeri

Onze Standaardpakketten

Een FAA licentie in 4 stappen

Contacteer ons

voor uw FAA instrument rating voor uw FAA (biennial) Flight Review voor een safety copilot